top of page

de vereniging - felis belgica

Felis Belgica is een kattenvereniging die als enige vereniging FIFe in België vertegenwoordigt. FIFe staat voor Fédération Internationale Féline en is een overkoepelende organisatie waarbij meer dan 40 landen actief betrokken zijn. Een soort verenigde naties van de kattenwereld, om zo te zeggen, met zijn oorsprong in België, Frankrijk en Italië.

Naast een kattenvereniging, waar alle kattenliefhebbers, fokkers en sympathisanten lid van kunnen worden, zijn wij ook een associatie, waar andere kattenverenigingen in België die onder de koepel van FIFe willen samenwerken, zich bij kunnen aansluiten.

Als vereniging hebben wij voor FIFe gekozen omdat wij er sterk van overtuigd zijn dat uniformiteit en transparantie noodzakelijk zijn. Door samen te werken met andere FIFe-leden en door dezelfde regelgeving na te leven met betrekking tot kattenwelzijn, rasstandaarden, showverloop, catteryregistratie, stamboomregistratie en opleiding van keurmeesters, garandeert Felis Belgica dat onze stambomen internationale erkenning genieten, dat catteries op internationaal vlak nooit geregistreerd worden onder dezelfde of een gelijkaardige naam, dat op onze shows altijd goed opgeleide FIFe-keurmeesters keuren volgens dezelfde uniforme rasstandaarden en vooral dat alle aangesloten leden kunnen vertrouwen op de kennis van onze gezondheids- en welzijnscommissie om het welzijn van de katten te verbeteren.

Felis Belgica gelooft dat passie voor katten de landsgrenzen overstijgt en hecht daarom veel belang aan het internationale karakter van onze vereniging. Alleen samen kunnen we het belang van de kat voorop stellen en de cat fancy naar een hoger niveau tillen!

bottom of page